Inbraakpreventie

Een inbraak in uw woning, schuur of stalling is altijd vervelend. Hoewel u een inbraak niet altijd kunt voorkomen, kunt u de kans op inbraak wel verkleinen.

Naast het plaatsen van goede sloten, kunt u ook denken aan inbraakwerend glas (draadglas). Draadglas wordt voornamelijk gebruikt voor inbraakgevoelige locaties.

Draadglas
Draadglas behoort, in tegenstelling tot glas zonder draad, tot de veiligheidsglassoorten omdat bij breuk de stukken door het draadnet bijeen worden gehouden. Draadglas behoort tot de brandvertragende materialen. Het zal bij brand barsten en breken maar de stukken blijven aan elkaar en vormen een brandwering.

draadglas2 w

Gelaagd glas
Gelaagd glas bestaat uit twee of meer ruiten, die met elkaar zijn verbonden door transparante en onzichtbare folielagen. Het grote voordeel van gelaagd glas is dat er geen stukken uitvallen als het breekt. De folielagen houden het glas bij elkaar. Gelaagd glas is dus wel veiliger, maar niet sterker dan gewoon glas. Gelaagd glas is aan te bevelen voor bijv. balkonruiten, dakbeglazing en panelen in trapleuningen. Volgens NEN3569 is het verplicht om glas onder 85 cm van het vloeroppervlak ivm letselschade uit te voeren in gelaagd (isolatie)glas.

gelaagdglas

Gehard glas
Gehard glas is ongeveer 5x zo sterk als gewoon glas van dezelfde dikte. Bij breken valt het uit elkaar in kleine stukjes (zoals bijvoorbeeld de zij- en achterruit van een auto), die geen diepe wonden kunnen veroorzaken. Gehard glas is dus ideaal om toe te passen op plaatsen waar glas snel kan breken, zoals tochtdeuren en buitenpuien. Omdat er na de breuk een gat ontstaat mag gehard glas niet worden toegepast op plaatsen waar dat gevaarlijk kan zijn voor doorval, zoals bij balustrades. Gehard glas wordt gebruikt voor o.a. glazen deuren, douchewanden, meubels, glazen achterwand bij fornuis en alle toepassingen waar een verbeterde weerstand tegen thermische of mechanische spanning is vereist.

gehardglas

Voor een goed advies of een vrijblijvende offerte, bel 0172 - 614 000.
Of klik hier voor het contactformulier

 

Telefoon

0172 - 614 000

Adres

Italiëweg 17
2411 NR Bodegraven